+31-(0)180-497187

Bel: 0180 – 49 71 87

Nationaal & Internationaal

Vervoer voor élk soort container

onze ervaren chauffeurs zorgen dat uw goederen goed terecht komen.

Ook voor al uw

Ook voor al uw

ADR & LZV transport

Het vervoer van gevaarlijke stoffen moet voldoen aan de regels van het ADR. T.S.I. Road cargo houdt deze wetten streng aan als gevaarlijke stoffen vervoert moet worden. Ook voor alle LZV transport kunt u bij T.S.I. Road cargo terecht met onze ervaren chauffeurs zorgen wij dat uw goederen goed terecht komen.

Ecocombi’s (ook wel LZV’s genoemd) zijn langere en/of zwaardere vrachtautocombinaties die opgebouwd zijn uit standaard vrachtautomodules. De maximale lengte bedraagt 25,25 meter, het maximum gewicht 60 ton. Er zijn verschillende samenstellingen mogelijk. Door hun grotere lengte en laadvermogen kunnen ecocombi’s meer lading meenemen dan reguliere combinaties. Bij vervoer van dezelfde hoeveelheid lading is daardoor een aanzienlijke besparing op ritten en voertuigkilometers mogelijk. Dat biedt behalve economische ook maatschappelijke voordelen op het gebied van milieu en veiligheid.

Ecocombi’s zijn in Zweden en Finland al jarenlang in gebruik. Na een lange periode van proeffases hebben ecocombi’s in Nederland inmiddels een vaste plek in de voertuigwetgeving gekregen. In ons land zijn er nu bijna 1.000 in gebruik. Dat aantal neemt wekelijks verder toe.

De proeven in Nederland hebben navolging gekregen in andere landen. In Denemarken en Noorwegen zijn ecocombi’s inmiddels ook toegestaan. In Duitsland is op 1 januari 2012 een landelijke proef van start gegaan. Een proef in Vlaanderen staat gepland voor 1 januari 2014

TSI Road Cargo B.V. ziet al jaren in dat ecocombi’s een belangrijke mogelijkheid is om de emissies van met name CO2 door het wegvervoer te verlagen. Er zijn weinig andere maatregelen voorhanden met een vergelijkbaar concreet en direct bereikbaar reductiepotentieel. Door de vermindering van het aantal ritten verbetert ook de verkeersveiligheid en daalt de geluidsproductie van het vrachtverkeer. Daarnaast maken ecocombi’s ook een efficiëntere logistiek mogelijk. Dat leidt tot lagere transportkosten, waarvan vervoerders, opdrachtgevers en – uiteindelijk – de consument profiteren.

TSI Road Cargo B.V. is tevreden over de resultaten van de ervaringen met ecocombi’s in Nederland en de nieuwe regelgeving die per 1 januari 2013 is ingevoerd. Op basis hiervan hebben ecocombi’s een meer vast karakter in onze bedrijfsvoering gekregen. Tranport en Logistics Nederland pleit er in dat kader voor de inzet van ecocombi’s in het internationale verkeer ook toe te staan.

Neem contact op